Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ένσταση εγκυρότητας Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, από Τσατσαμπά και Ασπρογέρακα

Προς, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφέρειας Αττικής

ΘΕΜΑ: «Ένσταση εγκυρότητας για την υποτιθέμενη 22η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου»

Κύριε Γενικέ,
Σε σχέση με το αριθμ.πρωτ. 40085/21.12.2012 έγγραφο του Προέδρου του Δ.Σ. Χαϊδαρίου με θέμα: ‘’ Τα γεγονότα της 22ης συνεδρίασης του Δ.Σ. και η έγκριση των αποφάσεων που λήφθηκαν ΄΄, με το οποίο σας ζητείται να εγκρίνετε τις αποφάσεις που λήφθηκαν στην πιο πάνω συνεδρίαση, θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής , τα οποία καθιστούν , κατά την άποψή μας απόλυτα παράνομες τις ληφθείσες αποφάσεις στην πιο πάνω συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα:
Είναι αλήθεια ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. της 13/12/2012 αναβλήθηκε για τις 18/12/12, δεδομένου ότι την πιο πάνω ημεροχρονολογία (13/12/12) πραγματοποιήθηκε απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Κληθήκαμε , λοιπόν , για τις 18/12/12 ημέρα Τρίτη και ώρα: 18.00 με τα ίδια θέματα της ημερησίας διάταξης της 13/12/12 χωρίς από κανέναν και πολύ περισσότερο από την διοίκηση να τεθεί θέμα αλλαγής χώρου της συνεδρίασης.
Κατά την προσέλευσή μας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου και πραγματοποιούνται τα Δημοτικά Συμβούλια, διαπιστώθηκε από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων και τον προσελθέντα Δήμαρχο κ. Μαραβέλια , ότι με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου , φορέων της πόλης μας και μεγάλου αριθμού συνδημοτών μας, είχε καταληφθεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και εκ των πραγμάτων δεν υπήρχε δυνατότητα συνεδρίασης του. Κατόπιν του προκύψαντος του παραπάνω αδιεξόδου ο Δήμαρχος ζήτησε να μιλήσει με το Σύλλογο Εργαζομένων στο γραφείο του.
Με πρωτοβουλία μας οι επικεφαλής και των τριών (3) Δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας (μείζονος και ελάσσονος) πήγαμε στον προθάλαμο του γραφείου του Δημάρχου και ύστερα από την ολοκλήρωση της συζήτησης του με το Σωματείο των εργαζομένων, ακολούθησε συνάντησή μας μαζί του στο γραφείο του όπου ανταλλάξαμε απόψεις για το τι επρόκειτο να γίνει. Ύστερα από την ανταλλαγή σχετικών απόψεων , μεταξύ μας , προτάθηκε από μέρους μας, η αναβολή της συνεδρίασης στην οποία έδειξε να συγκατανεύει ο Δήμαρχος, είτε για την επομένη , είτε σε άλλη ημερομηνία , λόγω του εκρηκτικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί , που σε καμία περίπτωση δεν επέτρεπε την συνεδρίαση εκείνη την ημέρα του Δ.Σ. και τη λήψη αποφάσεων .

Χωρίς να υπάρξει καμία άλλη συζήτηση ή αναφορά αποχωρήσαμε και αναμέναμε κοινή απόφαση του Προέδρου και του Δημάρχου για την καινούργια μέρα συνεδρίασης του Δ.Σ.
Σε κάποια στιγμή , οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον κ. Δήμαρχο , εισήλθαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και προς έκπληξη και απορία όλων μας ανακοίνωσαν , ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος, ότι το ΄΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ’’.
Ύστερα από αυτό σταδιακά αποχώρησαν.

Στις σχετικές δε αποφάσεις που ΄΄έλαβαν΄΄ όπως ισχυρίζονται αποσπάσματα τα οποία σας έστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και βρίσκονται και στα χέρια μας , μας φέρουν ως απόντες ( το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας και τρεις (3) της πλειοψηφίας).
Όπως , αντιλαμβάνεσθε και είναι αυτονόητο , για να φερόμαστε ως απόντες , θα έπρεπε να είχαμε κληθεί νόμιμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στο γραφείο του κ. Δημάρχου , δεδομένου ότι τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι στο γραφείο του κ. Δημάρχου.
Και για να ήταν νόμιμη η πιο πάνω συνεδρίαση θα έπρεπε να έχουμε κληθεί σε αυτήν και στο συγκεκριμένο χώρο όπως προβλέπεται με επίδοση πρόσκλησης την ίδια ώρα στο χώρο έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία και βρισκόμαστε , για την αλλαγή του χώρου στη συνεδρίασή του Δημοτικού Συμβουλίου, πράγμα το οποίο ουδέποτε έγινε .
Τα αναφερόμενα δε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. , ότι δήθεν ο Δήμαρχος δήλωσε ενώπιον πολιτών ότι το Δ.Σ. θα γίνει σε άλλο χώρο ότι δήθεν ΄΄ δεν είχαμε την πρόθεση να συμμετέχουμε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. και ότι θα απείχαμε και ότι δήθεν απάντησε στον ηγέτη της ελάσσονος μειοψηφίας ( σε ποιόν;) ότι θα γίνει, εφόσον χρειαστεί το Συμβούλιο στο γραφείο του Δημάρχου, κινούνται στο χώρο της φαντασίας και στοχεύουν και μόνον να δώσουν επίφαση νομιμότητας στις αποφάσεις που έλαβαν παράνομα, αντιδεοντολογικά, με συστηματική παραπλάνηση στην κυριολεξία του συνόλου των συμβούλων της μειοψηφίας , που ενώ ανέμεναν την απόφαση του Προέδρου του Δ.Σ. για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , βρέθηκαν μπροστά σε μονομερή τετελεσμένα και θέσφατα , πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας , που επιχειρείται η εμφάνισή τους ως ΄΄αποφάσεις΄΄ που συνάδουν με την δημοκρατική νομιμότητα , που στην προκειμένη περίπτωση η περιφρόνησή της είναι κραυγαλέα.
Για όλους τους λόγους αυτούς και επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας , για την προσβολή τους
Ζητάμε:
Την μη έγκριση και απόρριψη των όποιων και όσων αποφάσεων λήφθηκαν την πιο πάνω ημερομηνία , ως μη νόμιμων και ανυπόστατων που δεν παράγουν καμιά δέσμευση.

Οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων

          ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ                                   ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ                                           ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αξίζει λοιπόν να μάθουν όλοι οι Χαϊδαριώτες πώς η διοίκηση του δήμαρχου Μαραβέλια έκανε τη μίσθωση....




Oικονομική και λειτουργική διάλυση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου
Με την αδιαφορία τους και με τη λογική της εξυπηρέτησης «φίλων» και «κολλητών» μείωναν συνεχώς τα έσοδα του Κολυμβητηρίου, αφού οδηγούσαν τα μέλη του...



Διπλό σκάνδαλο με τα γήπεδα τένις δίπλα στο αθλητικό κέντρο στο Δάσος
Κανείς δεν γνωρίζει τον τρόπο κατασκευής τους, κανείς δεν γνωρίζει πως έγινε η ανάθεση του έργου, κανείς δε γνωρίζει πως πληρώθηκαν και πόσο. Όλα έγιναν κάτω από το τραπέζι...



Η Δημοτική Αρχή Μαραβέλια χρεοκόπησε το Δήμο και κλείνει τις κοινωνικές δομές της πόλης μας
Η Δημοτική Αρχή  χρεοκόπησε και κλείνει τις κοινωνικές δομές της πόλης
Εβαλαν λουκέτο στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, έκλεισαν την Αίθουσα Μουσικής και το ΚΑΠΗ  ακολούθησε ο Παιδικός Σταθμός. Η αλήθεια είναι ότι...



Η δημοτική συγκοινωνία σε διάλυση
Από τα 4 λεωφορεία,  κινείται το 1 και αυτό μόνο πρωινές ώρες, η παλαιότητά του δε, είναι τέτοια που και αυτό, αποσύρεται συνήθως για επισκευή. Το αποτέλεσμα αυτών είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: