Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Oικονομική και λειτουργική διάλυση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Για τη διοικητική, οικονομική και λειτουργική διάλυση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου την αποκλειστική ευθύνη φέρουν ο Δήμαρχος κ. Μαραβέλιας και οι στενοί του συνεργάτες.
Παρέλαβαν το 2007 ένα Κολυμβητήριο σε υποδειγματική λειτουργία και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τη διοίκηση, η κακή τους διαχείριση το οδήγησε τελικά σε αδυναμία λειτουργίας. Οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, των πετρελαίων και τα τιμολόγια των προμηθευτών και εργολάβων φούσκωναν συνεχώς ανεξέλεγκτα, χωρίς κανείς τους να αντιδρά.
Ταυτόχρονα με την αδιαφορία τους και με τη λογική της εξυπηρέτησης «φίλων» και «κολλητών» μείωναν συνεχώς τα έσοδα του Κολυμβητηρίου, αφού οδηγούσαν τα μέλη του και κατ’ επέκταση τις συνδρομές τους, στο κολυμβητικό σύλλογο, ο οποίος δε κατέβαλε καμία εισφορά στο Δήμο για τη χρήση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου.
Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι το Κολυμβητήριο βάδιζε σταθερά προς τη χρεωκοπία


 και το κλείσιμο, όπως και έγινε. Τώρα ο Δήμαρχος κ.Μαραβέλιας, προσπαθώντας να καλύψει τις ευθύνες του για τη διάλυση του Κολυμβητήριου, εγκαταλείπει άρον-άρον τη λειτουργία του ως Δημοτικού Κολυμβητηρίου και το παραδίδει να το διαχειριστεί ως ιδιωτική επιχείρηση ο κολυμβητικός σύλλογος, όπως άλλωστε έκανε με τα γήπεδα του τέννις και με το σύλλογο του τέννις, που όλως τυχαία Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του είναι Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής του.
Οι συνέπειες από αυτές τις ενέργειες είναι η εκχώρηση δημοτικής περιουσίας, η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των δημοτών και ο περιορισμός της χρήσης υπηρεσιών του Δήμου από όλους τους δημότες.
Παρόμοια φαινόμενα διάλυσης συμβαίνουν στο Πνευματικό Κέντρο, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, στους Παιδικούς Σταθμούς, σε όλες τις αθλητικές υποδομές, στην Καθαριότητα, στο κοινωνικό περιβάλλον και στο φυσικό περιβάλλον με τους δεσμευμένους πευκόφυτους χώρους να κινδυνεύουν άμεσα πλέον να χαθούν όλοι.
Τώρα που η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα και ο δημότης έχει ανάγκη περισσότερης στήριξης από τις υπηρεσίες του Δήμου του, τώρα ο Δήμος του τον εγκαταλείπει.
Η πόλη υποβαθμίζεται συνεχώς. Το Χαϊδάρι έπαψε να είναι πια το καλύτερο προάστιο στη Δυτική Αθήνα.
Πως όμως έφτασαν ως εδώ?
Την 1/1/2007 παρέλαβαν σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία (ισολογισμός-απολογισμός) του 2006 έναν πλεονασματικό Δήμο με 3.350.000€ στο ταμείο του και όπως παρουσιάζουν οι επόμενοι ισολογισμοί-απολογισμοί των ετών 2007-2008-2009-2010-2011 μέσα σε πέντε χρόνια συσσώρευσαν, χωρίς να κάνουν έργο στην πόλη, συνολικά χρέη, που ξεπερνούν τα 12.000.000€.
Μόλις πριν 2 χρόνια έλαβαν δάνειο 1.500.000€, για να πληρώσουν καταναλωτικές δαπάνες και τώρα παίρνουν άλλα 8.000.000€ δάνειο, γιατί υπάρχει πλέον αδυναμία του Δήμου να πληρώσει μισθοδοσίες και τις υποχρεωτικές του δαπάνες. Τα δάνεια αυτά θα επιβαρύνουν τους δημότες με τόκους και χρεολύσια 700.000€ το χρόνο για τα επόμενα 25 χρόνια.
Η δικαιολογία, που επικαλείται συνεχώς ο Δήμαρχος, ότι για όλα φταίει η οικονομική κρίση της χώρας, είναι παραπλανητική.
Η επί χρόνια σκληρή κριτική μας είτε στο δημοτικό συμβούλιο είτε με δημόσιες καταγγελίες ότι «βουλιάζουν το Δήμο», συναντούσε την αδιαφορία και τα ειρωνικά σχόλια της δημοτικής αρχής. Τώρα όμως ζούμε όλοι την πικρή αλήθεια της πλήρους κατάρρευσης του Δήμου και δε χωρούν πλέον αμφισβητήσεις από κανέναν.
Εμείς θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη στάση μας ενημερώνοντας τους δημότες, καταγγέλλοντας την κακοδιοίκηση και την ανικανότητα του κ. Μαραβέλια.
Η κατάσταση όμως είναι πλέον πολύ κρίσιμη.
Απαιτείται η κοινή δράση όλων μας, ανεξάρτητα από επί μέρους διαφωνίες ή διαφορές, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τα χειρότερα που έρχονται. Μπροστά σε μια ανίκανη και επικίνδυνη Δημοτική Αρχή εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά και ενωτικά για να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική στην πόλη που ζούμε.

«ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αξίζει λοιπόν να μάθουν όλοι οι Χαϊδαριώτες πώς η διοίκηση του δήμαρχου Μαραβέλια έκανε τη μίσθωση....




ΟΜΙΛΙΑΈνσταση εγκυρότητας Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, από Τσατσαμπά 
θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής , τα οποία καθιστούν , κατά την άποψή μας απόλυτα παράνομες τις ληφθείσες αποφάσεις.....



Διπλό σκάνδαλο με τα γήπεδα τένις δίπλα στο αθλητικό κέντρο στο Δάσος
Κανείς δεν γνωρίζει τον τρόπο κατασκευής τους, κανείς δεν γνωρίζει πως έγινε η ανάθεση του έργου, κανείς δε γνωρίζει πως πληρώθηκαν και πόσο. Όλα έγιναν κάτω από το τραπέζι...



Η Δημοτική Αρχή Μαραβέλια χρεοκόπησε το Δήμο και κλείνει τις κοινωνικές δομές της πόλης μας
Η Δημοτική Αρχή  χρεοκόπησε και κλείνει τις κοινωνικές δομές της πόλης
Εβαλαν λουκέτο στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, έκλεισαν την Αίθουσα Μουσικής και το ΚΑΠΗ  ακολούθησε ο Παιδικός Σταθμός. Η αλήθεια είναι ότι...



Η δημοτική συγκοινωνία σε διάλυση
Από τα 4 λεωφορεία,  κινείται το 1 και αυτό μόνο πρωινές ώρες, η παλαιότητά του δε, είναι τέτοια που και αυτό, αποσύρεται συνήθως για επισκευή. Το αποτέλεσμα αυτών είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: