Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

.

.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Για τις αρνητικές εξελίξεις στο Ψ.Ν.Α. και το Δρομοκαΐτειο





Τα αδιέξοδα της πιστής εφαρμογής των μνημονίων από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται καθημερινά.
Αυτή τη φορά, χτυπούν ξανά  την πόρτα μας και σειρά έχει ο χώρος της ψυχικής υγείας και τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της πόλης μας.
Οι ψυχικά ασθενείς προετοιμάζεται να αφεθούν στην τύχη τους και στις ορέξεις της κερδοσκοπίας των ιδιωτών, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να μπουν στη σειρά για να προστεθούν στη λίστα των ενάμισι εκατομμυρίων και πλέον ανέργων.
Η δημόσια υγεία συρρικνώνεται όλο και περισσότερο.
 Όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε θέσει τις αρνητικές εξελίξεις, ζητώντας συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, παρουσία και των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Ψ.Ν.Α και το Δρομοκαΐτειο , μετά και τις τοποθετήσεις όλων των πλευρών, αποφασίστηκε ομόφωνα, η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων.
Στην πράξη όμως η Δημοτική Αρχή δεν έπραξε το παραμικρό!
Η εξήγηση είναι απλή. Άλλα λέει μπροστά στους εργαζόμενους και άλλα κάνει από πίσω γιατί προτεραιότητά της είναι να ανταποδώσει τη στήριξή της στη συγκυβέρνηση.
Και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι στην ψηφοφορία του έκτακτου Δημ. Συμβουλίου της Πέμπτης 28/11/2013, η Δημοτική Αρχή προτίμησε να στηρίξει τα κόμματα της συγκυβέρνησης  και κατ’ επέκταση τις ενέργειες  και αποφάσεις τους.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και  συνεπής υπέρ της δημόσιας υγείας και των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.
 Ωστόσο, θέλουμε  να διατυπώσουμε επίσης ξεκάθαρα την πεποίθησή μας, ότι όπως αποδεικνύεται κάθε φορά, δεν αρκούν συμβολικές, ομόφωνες ή κατά πλειοψηφία αποφάσεις, ούτε, ακόμη περισσότερο, υποκριτικές ενέργειες προς επικοινωνιακή κατανάλωση.
Γι’ αυτό και στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήσαμε κινητοποιήσεις, που να λάβουν πανελλήνια έκταση.
Ο αγώνας, για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να είναι ειλικρινής, συνεχής και ανατρεπτικός σε όλα τα μέτωπα και μέχρι τέλους, στους χώρους δουλειάς, στο πεζοδρόμιο, στις αίθουσες λήψης αποφάσεων και προ πάντων στην κάλπη την ώρα της κρίσης!

                                                  Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
                                                                 «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ»
                                                                   Δημήτρης Τσατσαμπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: